Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłykowe ślimaczki"
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 102
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 513
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1511
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 102
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 513
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1511
Składniki
Mięso umyj, pokrój w plastry. Każdy plaster przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Do miseczki wlej 6-7 łyżek oleju, dodaj sok z cytryny, miód oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą zalej mięso, przykryj i odstaw do lodówki na całą noc.
Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Mięso wyjmij z marynaty, każdy plaster posmaruj musztardą. Rozłóż na nich posiekaną natkę pietruszki a na niej plastry boczku. Zwiń formując roladki. Każdą roladkę owiń folią aluminiową i włóż do lodówki na ok. 3 godziny.
Schłodzone roladki wyjmij z folii i pokrój w plastry. Nadziej je na drewniane patyczki lub metalowe szpikulce. Wierzch posmaruj marynatą. Opiekaj na średnio rozgrzanym grillu po ok. 5 minut z każdej strony.
Rada: Mięso można posmarować zielonym pesto lub pastą z suszonych pomidorów.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 460 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie