Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 175
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 232
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 175
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 232
Składniki
Odsączamy kukurydzę. Około 4 łyżek odlewamy do garnuszka i wyrabiamy z marynatą.
Sznycle smarujemy gotową marynatą, zawijamy w folię alumioniową i odstawiamy na 2 godzinki, a najlepiej na całą noc.
Zamarynowane sznycle układamy każdy osobno na płatach folii aluminiowej, smarujemy 1 łyżką musztardy, na to kroimy czosnek (1 ząbek), posypujemy kukurydzą - ilość wedle uznania - i wszystko przykrywamy plasterkiem serka żółtego. Szczelnie zawijamy folią aluminiową i układamy na grillu na aluminiowej tacce.
Pieczemy aż mięsko stanie się białe - chwilę po tym jak z grilla zaczną unosić się smakowite zapachy ;)
smacznego