Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi w sosie z kurczakiem"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 106
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1749
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 58
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4749
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 106
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1749
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 58
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4749
Składniki
ok. 35 minut
Szparagi obrać i ugotować we wrzątku z odrobiną soli, cukru, sokiem i skórką z cytryny. Wyjąć z garnka po ok. 7-10 minutach, włożyć obierki i obcięte końcówki szparagów. Gotować do uzyskania ok. 1 litra mocnego wywaru.
Cebulę posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju, dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i przesmażyć na złoty kolor. Zalać winem i wywarem. Gotować ok. 10 minut.
Sos zabielić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki. Gotować 5 minut, dodać pokrojone szparagi i natkę pietruszki, zagotować, przyprawić do smaku. Podawać z makaronem.Źródło: Twoje Imperium