Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty w środku, a chrupiący z zewnątrz schab, pikantne pieczarki z ekstra ciągnącym się serem, idealna propozycja w sam raz na niedzielny obiad :)
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 263
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 263
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Pieczarki umyć, wysuszyć i pokroić w drobną kosteczkę. Cebule również kroimy bardzo drobno. Na rozgrzanym maśle podsmażamy chwilkę cebulkę i dodajemy pieczarki, doprawiamy pieprzem, pieprzem ziołowym i solą.
Mięso umyć, wysuszyć, pokroić na niezbyt grube plastry, przyprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić na kotlety.
Plastry mięsa obtoczyć najpierw mąką, następnie w rozbitym jajku, a na sam koniec w bułce tartej wymieszanej z ziołami prowansalskimi.
Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż do miękkości (mięso wieprzowe potrzebuje trochę czasu). Pod koniec smażenia na każdy kotlet wsypać pieczarki (ciepłe) , a na wierzch położyć gruby plaster sera. Patelnie przykryć i poczekać, aż ser się rozpuści.
Smacznego !!!