Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z serii "szybko i prosto". Można dodać dowolne składniki zalegające w lodówce.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 74
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 113
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 139
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 77
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 837
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 74
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 113
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 139
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 77
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 837
Składniki
Boczek kroimy w paseczki, por w półplasterki. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szczypiorek siekamy.
Na gorącą patelnię wrzucamy boczek, kiedy wytopi się tłuszcz dodajemy por i smażymy razem do chwili aż por zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dorzucamy makaron i szczypiorek, dokładnie mieszamy i danie jest gotowe do podania.