Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z wielu dań kuchni śródziemnomorskiej ,które nigdy mnie się nie przeje. Kuchnia włoska zachwyca bogactwem smaków warzyw i oliwy. Wyśmienita mieszanka selera ,parmezanu ,oliwy ,czosnku oraz suszonych pomidorów ,zachwyci nie tylko wegetarian. Polecamy na lekki obiad bądź kolację.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 84
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12040
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1233
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 45
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 49
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1087
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 84
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12040
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1233
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 45
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 49
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1087
Składniki
Seler kroimy w plasterki i razem z oliwą ,startym parmezanem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pomidorami blendujemy na pastę (niezbyt drobno) ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Makaron gotujemy al dente ,odcedzamy (pozostawiamy trochę wody z gotowania makaronu ,ok. 50 ml). W garnku mieszamy pesto i makaron (podgrzewamy ,cały czas mieszając) ,dodajemy posiekane liście selera i natki pietruszki ,ponownie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.