Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z fasolką szparagową"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 118
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1778
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 65
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4891
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 118
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1778
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 65
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4891
Składniki
Mąkę przesiewam, dodaję sól, cukier, zioła, margarynę i jogurt. Siekam nożem i wyrabiam ciasto. Owijam w folię i chłodzę 30 min. Ciastem wylepiam formę do tarty, nakłuwam widelcem. Piekę 15 min w 180 st.
Fasolkę gotuję w posolonej wodzie, odcedzam. Pieczarki kroję w plasterki, smażę na oleju. Dodaję śmietanę, posiekaną cebulę oraz natkę, pokrojoną w kostkę salami, przyprawiam. Połowę wykładam na ciasto. Przykrywam fasolką i resztą sosu. Posypuję serem, układam pokrojone pomidorki. Piekę ok. 40 min w 180 st.
Porcja zawiera ok. 480 kcal. Porcja kosztuje ok. 3 zł.Źródło: Tina