Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta przygotowana na cieście francuskim jest równie pyszna jak na kruchym
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 673
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 88
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 868
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 615
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 673
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 88
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 868
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 615
Składniki
Boczek kroimy w małe plasterki i smażymy na oliwie. Por myjemy, kroimy w plasterki ok. 0,5 cm i dusimy na maśle. Boczek i por odstawiemy do ostudzenia. Formę na tartę smarujemy masłem, wkładamy do środka rozwałkowane ciasto francuskie, nadmiar obcinamy. Jajka ubijamy trzepaczką, dodajemy śmietanę i przyprawy dokładnie mieszamy. Przygotowany wcześniej boczek i por przekładamy do masy jajecznej i całość wylewamy na przygotowane ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 20-30 minut do ścięcia masy.