Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort łazankowy"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5050
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 193
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 140
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1806
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5050
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 193
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 140
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1806
Składniki
Kapustę kiszoną odciśnij, drobno pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni zeszklij przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę pokrojoną w kostkę i obraną marchew, startą na tarce o średnich oczkach.
Po chwili smażenia dodaj posiekane grzyby. Gdy będą miękkie, dosyp sól, pieprz i kminek. Całość wymieszaj z miękką kapustą.
Łazanki ugotuj w osolonym wrzątku z łyżką oleju. Natychmiast po odlaniu wyłóż część makaronu na dno brytfanny i pokryj je warstwą kapusty.
Przekładaj tak, by utworzyć 3 piętra. Wierzch posyp startym serem.Źródło: Kurier TV