Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite, wartościowe, sycące danie jednogarnkowe
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5040
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 193
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 138
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1803
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5040
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 193
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 138
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1803
Składniki
Na początek najlepiej jest przygotować sobie wszystkie składniki
Podudzia kurczaka przyprawić solą, pieprzem i curry. Do dużego naczynia żaroodpornego przełożyć połowę porcji marchewki, pora, cebuli, czosnku, pieczarek i papryki. Całość posypać solą, pieprzem, papryką słodką i curry.
Na warzywa przełożyć przyprawione podudzia kurczaka. Podudzia obłożyć różyczkami brokuła.
Na mięso przełożyć resztę warzyw - marchewkę, pora, cebulę, czosnek, pieczarki, paprykę i pomidorki koktajlowe. Całość przyprawić dość mocno solą, pieprzem, papryką słodką i curry. Następnie skropić delikatnie olejem i sokiem z połówki limonki.
Przykryte naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 80-90 minut.