Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chciałam zrobić ciekawe danie i chyba się udało, polecam
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2393
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2393
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Składniki
1. z pałek wyciągamy kości, doprawiamy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na kilka godzin do lodówki, 2. gotujemy 1 szkl wody, solimy, wsypujemy kaszę, gotujemy na malutkim ogniu aż kasza wchłonie wodę i będzie miękka, 3. grzyby namaczamy, następnie gotujemy w tej samej wodzie, odcedzamy, kroimy w kostkę, 4. boczek kroimy w kostkę, smażymy na rumiano (odlewamy wytopiony tłuszcz), dodajemy posiekaną cebulę i grzyby, solimy, smażymy chwilę razem, mieszamy z kaszą, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, 5. udka nadziewamy kaszą z dodatkami, układamy na blasze wyłożonej papierem, pieczemy ok 30-35 min w 170 st, smacznego