Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z drobiu. Do dania możemy zamiast papryki konserwowej użyć innej surówki.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5046
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 193
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 140
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1806
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5046
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 193
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 140
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1806
Składniki
Ćwiartki z kurczaka myjemy, czyścimy i oddzielamy pałki od bioderek. Solimy, pieprzymy.
Smażymy na gorącym tłuszczu do miękkości mięsa i zarumienienia się z obu stron.
W między czasie z plastrów ziemniaków wycinamy gwiazdki i serca i smażymy je na głębokim tłuszczu jak frytki.
Gdy kawałki kurczaka usmażą się, wykładamy na talerz, obok wykładamy usmażone, posolone gwiazdki i serca z ziemniaków oraz konserwową paprykę. Smacznego!!!