Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wareniki z konfiturą"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 13
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 14
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2667
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1114
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 13
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 14
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2667
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1114
Składniki
Mąki zmieszaj ze szczyptą soli i przesiej do misy. Wlej wrzącą wodę i wymieszaj, by mąka się zaparzyła i straciła smak surowizny. Kiedy woda ostygnie, wlej maślankę, zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Przykryj je talerzem lub pokrywką na 20 minut.
Wiśnie na nadzienie wymieszaj z cukrem i miętą. Ciasto wałkuj po kawałku. Resztę masy trzymaj pod miską, by nie obeschła. Z placków ciasta wykrój kółka i nałóż na środek każdego po łyżeczce owoców. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 3-4 minuty.
Resztę wiśni gotuj z cukrem, aż się zeszklą. Wyłóż pierogi na talerz, podawaj z porcją wiśniowej konfitury.Źródło: Naj