Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbkę po bawarsku podaje się z chrupiącą cebulką, konserwowymi ogórkami i chlebem. Przed smażeniem wątróbkę możesz namoczyć w zimnej wodzie lub mleku, przyprawić odrobiną curry.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 251
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2382
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 412
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 251
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2382
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 412
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Składniki
Cebule obierz i pokrój w piórka.
Wątróbki oczyścić z żyłek i tłuszczu. Jeśli jest taka potrzeba, podziel na mniejsze części. Każdy z kawałków obtocz w mące pszennej.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli, przełóż do osobnego naczynia. Na tej samej patelni usmaż wątróbki, początkowo na dużym ogniu, następnie na średnim.
Gdy białko się zetnie, wrzuć przesmażoną cebulę i wszystko duś przez 3-5 minut. Pod samo koniec dodaj przyprawy i wszystko wymieszaj.
Gotową wątróbkę podawaj z kromką chleba i konserwowymi ogórkami.