Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Węgierskie naleśniki a la Gundel z orzechami"
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 52
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 41
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 32
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 52
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 41
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 32
Składniki
40 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 10 sztuk
Zmiksuj mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli, by powstało ciasto o konsystencji śmietany. Odstaw.
Obrane orzechy i mig dały posiekaj. Rodzynki zalej 100 ml rumu. Podgrzej śmietankę, dodaj cukier i bakalie. Chwilę razem podduś. Odparuj.
Usmaż naleśniki na roz grzanej patelni z odro biną oleju. Na gotowych rozsmaruj nadzienie, zwiń w rulony. Podsmaż na złoto na maśle. Polej sosem.Źródło: Kobieta i życie