Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5131
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 198
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1819
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5131
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 198
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1819
Składniki
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Parówki pokrój na większe kawałki. Cebulę posiekaj, czosnek pokrój w cienkie plasterki. Ugotowane ziemniaki (przestudzone) pozbaw łupin i pokrój w dużą kostkę. Na sporej patelni (lub garnku) rozgrzej olej, podsmaż cebulę, dodaj pokrojone ziemniaki. Smaż razem co jakiś czas mieszając. Dodaj czosnek, jeszcze chwilkę smaż. Gdy ziemniaki się zezłocą, zdejmij patelnię z ognia. Przełóż ziemniaki do dużej miski. Patelnię ponownie rozgrzej z olejem, wrzuć parówki. Smaż, mieszając na rumiano. Przełóż do miski z ziemniakami. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i kurkumą.