Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska tarta z łososiem"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2698
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1131
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2698
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1131
Składniki
Mąkę przesyp na stolnicę, dodaj proszek do pieczenia, sól i tymianek. Na środku zrób wgłębienie i wbij jajo, włóż kawałki zimnego masła. Zagnieć ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
Na dużej patelni rozgrzej łyżkę masła, wrzuć oczyszczony szpinak i posiekany czosnek. Całość przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Łososia oddziel od skóry, wyjmij ości i pokrój na kawałki. Dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i odstaw. W tym czasie pokrój ser. Połącz jajka ze śmietaną.
Ciasto na tartę rozwałkuj na grubość 0,5 cm, wyłóż formę i nakłuj widelcem. Następnie ułóż kawałki łososia, odciśnięty szpinak i ser. Całość zalej masą jajeczno-śmietanową. Piecz 45 minut w temperaturze 180 °C.Źródło: Na żywo