Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche delikatne mięso,w aromatycznym sosie.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 72
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 162
Ten kurczak po hiszpańsku z pewnością zasmakuje wszystkim, który cenią klasyc...
Odsłon: 1216
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 72
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 162
Ten kurczak po hiszpańsku z pewnością zasmakuje wszystkim, który cenią klasyc...
Odsłon: 1216
Składniki
Mięso pokroić w cieńkie plastry.Pobić przez folię by nie pryskało. Cebulę,paprykę i ogorki pokroić na plasterki. Na każdy płat rozbitego mięsa kłaść po plasterku cebuli,ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę. Tak samo zrobić z pozostałymi plastrami mięsa. Obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz,usmażyć z dwóch stron.
W rondlu udusić na łyżce masła paprykę ,cebulę i ogórki pokrojone w paski ,talarki. Podlać wodą około 1,5l,doprawić do smaku pieprzem,solą i słodką papryką i gotować 15min.Dodać ziele angielskie i liście laurowe,oraz przyprawę do gulaszu. Na gotujące warzywa wrzucić roladki,gotować do miękkości mięsa. Jeśli woda odparowała dolać tyle by roladki były przykryte. Jeśli sos jest zbyt rzadki zrobić z mąki i zimnej wody zatrzepkę. Na końcu doprawić do smaku.
Smacznego życzę!