Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekretem tak soczystych filecików jest ich marynowanie w słodko-kwaśnej marynacie. Całość jest idealnie skomponowana, a dzięki owinięciu w tortillę wygodne do zjedzenia - co jest istotne podczas imprez plenerowych.
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36238
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 509
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6766
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3770
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 125
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36238
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 509
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6766
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3770
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 125
Składniki
W szklanym naczyniu mieszamy wszystkie składniki marynaty. W marynacie zanurzamy fileciki. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Zamarynowane fileciki grillujemy po około 1,5 minuty z każdej strony. Na kawałku foli spożywczej układamy surówkę i konfiturę z żurawiny.
Następnie układamy gorące fileciki.
Tortille ciasno zwijamy. Następnie owijamy jeszcze w papier kanapkowy i przewiązujemy w dwóch miejscach sznurkiem. kroimy na pół ostrym nożem. Podajemy od razu po przygotowaniu.