Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe :)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1498
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Cebule posiekac, czosnek przecisnac przez praske. W garnku rozgrzac olej, wrzucic cebule, zeszklic- dodac mieso mielone, czosnek i przyprawy (sol, pieprz), smazyc na wolnym ogniu, podlewajac woda, okolo 30 minut. W miedzyczasie w posolonej wodzie ugotowac ryz, odcedzic go i wystudzic.
Cukinie dokladnie umyc, osuszyc papierowym recznikiem, przeciac na pol (wzdluz). Przy pomocy lyzeczki wydrazyc miazsz, polowe miazszu posiekac i dodac do miesa.
Usmazone mieso przestudzic, dodac do niego ryz, posiekana swieza bazylie i natke pietruszki, wymieszac. Masa miesna napelniac powstale "lodeczki" z cukinii. Ukladac je na blaszce wylozonej papierem do pieczenia, posypac mieso startym serem zoltym. Zapiekac okolo 10 mniut w temperaturze 180 stopni.