Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie, które smakiem zachwyci każdego. Zapiekanka jest naprawdę godna polecenia wszystkim ceniącym swój czas i miłośnikom zapiekanek mięsnych. Genialne połączenie smaków z aromatycznymi dodatkami, przygotowanie jest niezwykle proste. Nie potrzebujesz sterty naczyń ani nie stracisz na jego przygotowanie dużo czasu.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1497
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1497
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Majonez mieszamy z ketchupem i połowę rozprowadzamy na Tortellini.
4. Na sos wykładamy usmażone mięso.
5. Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki i gotujemy w osolonej wodzie. 6. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy Trio warzyw, solimy. Następnie dodajemy obraną z nasion i pokrojoną w paseczki paprykę. Gdy warzywa są już miękkie wykładamy na mięso. Również układamy ugotowane szparagi.
7. Warzywa smarujemy sosem i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. 8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.