Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra zapiekanka z kapusty, ryżu i mielonego mięsa. W smaku przypomina gołąbki a dużo mniej przy niej roboty niż w tradycyjnych gołąbkach. Polecam!
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 402
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1776
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 402
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1776
Składniki
Ryż gotujemy al dente. Mięso mielimy. Kapustę siekamy i gotujemy ok 5 min. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem i doprawiamy ulubionymi przyprawami (u nas papryka słodka, czosnek, papryka ostra, majeranek,odrobina soli, pieprz). Naczynie żaroodporne smarujemy lekko tłuszczem. Na dno wykładamy 1/3 kapusty, na kapustę połowę mięsa z ryżem, mięso polewamy połową passaty pomidorowej, następnie 1/3 kapusty, drugą połowę mięsa z ryżem i na samą górę znowu kapustę. Całość polewamy passatą pomidorową.
Pieczemy pod przykryciem ok 1h i 15 min w 200 st. Smacznego!