Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I aromatyczna zapiekanka o wielu barwach smakowych która choć prosta zasmakuje każdemu.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać,ugotować, odcedzić dodać mleko I kawałek masła ubić puree. Kapustę zagotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego I liścia laurówego. W rondelku stopić wędzona słoninę pokrojoną w kostkę. Usmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w piórka, zmieszać z kapustą. Garnek lub formę wysmarować tłuszczem dać na dno warstwę ziemniaków potem warstwę wędzonego halibuta, warstwę kiszonej kapusty i warstwę ziemniaków. Na górę położyć kawałki masła I całość posypać parmezanem , jeśli ktoś chce mieć bardziej chrupiaca skórkę z wierzchu polać rozmąconym z odrobiną mleka jajkiem. Wstawić na 40 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zamiast halibuta można zastosować pokrajana w plastry kaszankę. SMACZNEGO!!!