Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zapiekanka
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 845
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 117
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 65
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 78
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 845
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 117
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 65
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 78
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Filet oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, kurkumą, chili i podsmażyć na oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solą, pieprzem i podsmażyć. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente. Przygotować sos: Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron, pieczarki, kurczaka z cebulą, kalafior, wylać sos i posypać startym serem i natką pietruszki. Piec ok. 25 min.