Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka dla zapracowanych. Łatwa w przygotowaniu ze składników, które zazwyczaj każdy ma w lodówce.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1498
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Ziemniaki nieobrane ze skórki płuczemy w wodzie i podgotowujemy kilka minut (można użyć ziemniaków z poprzedniego dnia). Kiełbasę i parówki kroimy, cebulę obieramy i kroimy w krążki.
Na tłuszczu podsmażamy pokrojone wędliny z cebulką. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwy: ziemniaki - wędliny z cebulką - ziemniaki - wędliny.
Jajka roztrzepujemy i przyprawiamy solą, pieprzem. Do jaj dodajemy serki topione (alternatywnie może być żółty ser starty uprzednio na tarce). Mieszamy delikatnie jajka z serkami i wlewamy do zapiekanki.
Naczynie kładziemy do piekarnika i zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach (czas zapiekania zależny od piekarnika). Jeśli ziemniaki się zrumienią, a masa jajeczna zetnie możemy podawać tak przygotowane danie najlepiej na gorąco. Smacznego!