Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1498
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Z rzadkiego ciasta naleśnikowego usmażyłam cieniutkie i małe naleśniki na patelni 18cm. Sos pomidorowy wymieszałam z ziołami prowansalskimi, doprawiłam go solą i pieprzem. Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę a potem dodałam pokrojoną cukinię i pieczarki, smażyłam do miękkości i zrumienienia. Na sam koniec doprawiłam solą i pieprzem. Formę do zapiekania wysmarowałam olejem. Każdy naleśnik posmarowałam sosem pomidorowym, i nałożyłam farsz, smażone pieczarki z cukinią, trochę tuńczyka i ser camembert. Można użyć dowolnego sera, ale z reguły mieszanki lepiej się komponują.
Ułożyłam warstwę naleśników, polałam je cienko sosem pomidorowym, potem ułożyłam druga warstwę i posypałam zapiekankę startym żółtym serem.
Zapiekanka trafiła do piekarnika, można ja zapiekać tylko do czasu roztopienia sera 20 minut w 180 stopniach lub 45, do czasu gdy brzegi zapiekanki będą mocniej przypieczone.