Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka rybna po staropolsku"
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 163
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 359
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 141
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 128
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 19
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 163
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 359
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 141
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 128
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 19
Składniki
Rybę pokrój na kawałki. Obie cebule obierz.
W garnku zagotuj wodę, wrzuć kilka ziaren pieprzu, szczyptę soli całą cebulę. Włóż rybę i gotuj 20 minut. Wyjmij. Kiedy ostygnie, usuń ości.
Kapustę dro bniutko pokrój. Zalej niewielką ilością wody i duś kilka minut. Odciśnij z wody. Na łyżce masła zeszklij cebulę, na drugiej zrumień bułkę tartą.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż kapustę, polej cebulką. Połóż kawałki ryby i polej masłem z bułką tartą. Zapiekaj 20 minut w 170°C.
Czas: 60 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV