Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No, nie było mnie trochę, bo zachciało mi się skałek w mroźne, niedzielne popołudnie. A masz! I miałem... :P już jest lepiej, jednak kaszel został (syrop z porostu islandzkiego zamówiony dopiero na jutro), ale daję radę...żyję. W oczekiwaniu na zbawienny płyn, rozgrzewam się na ten przykład taką zapiekanką. Arek Gie
Składniki
Bakłażana kroimy wzdłuż, oprószamy solą, odstawiamy żeby puścił wodę. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Cukinię kroimy w krążki, obsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w talarki, cebulę w piórka, dusimy po przykryciem przez 15 minut. Następnie odparowujemy z nadmiaru wody (bez przykrycia). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory mieszamy z posiekaną natką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dzielimy na trzy części. W naczyniu układamy: -bakłażana -cukinię (oprószamy solą) -1 część sera -pomidory -2 część sera -pieczarki -3 część sera -chorizo Całość zapiekamy 30 minut w temperaturze 180°C.