Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażanowa zapiekanka z bazyliowym pesto, parmezanem i mozzarellą.....
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Bakłażany umyć, osuszyć, pokroić w plastry grubości 4-5 mm.
Plastry bakłażana posmarować oliwą. Smażyć partiami na rozgrzanej patelni, aż lekko zmiękną.
Naczynie żaroodporne skropić oliwą. Na dnie ułożyć plastry bakłażana, lekko oprószyć solą i pieprzem, posmarować pesto, posypać parmezanem i orzeszkami piniowymi. Ułożyć w ten sposób trzy warstwy. Mozzarellę pokroić w plastry, ułożyć na wierzchu zapiekanki.
Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 30-35 minut. Podawać posypane listkami bazylii.