Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad? Zrób zapiekankę z ciasta francuskiego i mięsa mielonego. Szybko się robi i jeszcze szybciej znika :)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 24
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 104
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 98
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 24
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 104
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 98
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko podsmażamy. Dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smażymy około 5 minut. Następnie natkę pietruszki i szczypiorek drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w drobną kostkę. Oprószamy blat mąką i kładziemy ciasto. Zostawiając brzegi na ciasto wykładamy mięso, pieczarki, pietruszkę, szczypiorek i paprykę. Następnie zawijamy jak roladę i umieszczamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza i wkładamy zapiekankę na 20 d0 25 minut. Gotową zapiekankę smarujemy ulubionym sosem. Podajemy na ciepło.