Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może nie jest to najbardziej fotogeniczne danie na świecie, ale ma parę innych zalet: doskonale smakuje, pięknie pachnie oraz jest proste i tanie w wykonaniu
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu (użyłem kaszy w torebkach - każda po 100 g)
na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso (użyłem mięsa z indyka), smażymy aż się zrumieni, po czym dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, smażymy aż cebula się zeszkli i dodajemy pieczarki pokrojonej w plasterki, smażymy aż odparuje cały płyn z pieczarek, a potem dodajemy przecier pomidorowy oraz śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem i trzymamy na ogniu, aż śmietanka się zagotuje
naczynie żaroodporne smarujemy olejem, na dnie układamy połowę kaszy, a nią rozkładamy sos sos i drugą połowę kaszy, wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 30 min, no i gotowe, smacznego ;-)