Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak nie mam pomysłu na obiad – robię zapiekankę. Jest to szybkie danie. Możemy do niej dodać co mamy akurat pod ręką lub co lubimy.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 827
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 110
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 61
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 62
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 827
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 110
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 61
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 62
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Dymki myjemy i również kroimy w półplasterki, a boczek w paski. Majonez mieszamy ze śmietaną. Łączymy mąkę, boczek, dymkę,pomidory, parmezan i bazylię, lekko solimy i pieprzymy. Mieszamy z sosem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.