Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielna kuchnia przeważnie kojarzy nam się z rosołem i kurczakiem. Oto kolejne zastosowanie tych wspaniałości w codziennej kuchni. Pamiętajcie! Nie marnujcie produktów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, obgotowujemy w osolonym wrzątku. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy na maśle. Zalewamy rosołem, dodajemy rozstrzępione mięso z rosołu. Całość zagotowujemy, dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną, zahartowaną gorącym rosołem. Wlewamy do całości, dodajemy osączony z zalewy groszek, doprawiamy solą oraz pieprzem. Do naczynia żaroodpornego przekładamy odsączone ziemniaki, zalewamy sosem i posypujemy startym serem. Całość zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C.