Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre danie na piątkowy obiad.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 263
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 263
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Makaron gotujemy na pół-twardo, pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki, przesmażamy na maśle i dusimy do chwili aż odparują. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Tuńczyka wykładamy na sitko do odcieknięcia.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej cebulkę - kiedy się zrumieni dodajemy czosnek, pokrojona paprykę i chwilkę razem smażymy. Dodajemy tuńczyka i często mieszając smażymy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory i pieczarki, doprawiamy do smaku (powinno być dość pikantnie), trzymamy na małym ogniu przez jakieś 10-15 minut
Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy zawartość patelni i mieszamy. Kiedy całość trochę przestygnie dodajemy połowę startego sera i ponownie mieszamy. Resztą sera posypujemy wierzch naszej zapiekanki.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy przez około 30 minut. Smacznego :)