Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 263
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 263
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Ryż zalać 2 szklankami wrzącego bulionu , odstawić na pół godziny. Wątróbkę umyć i osuszyć , pokroić na małe kawałki. Pomidory pokroić na plasterki. Cebulę pokroić , przesmażyć na 2 łyżkach masła , dodać wątróbkę , smażyć 1 min. W natłuszczonej formie układać warstwami osączony ryż , wątróbkę i pomidory , posypać solą i pieprzem. Polać bulionem wymieszanym ze śmietaną , posypać serem. Zapiekać 20 min w 190 stopni C.