Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki w innym wydaniu .......
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
1) Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. 2) Cebule podsmażamy na złoty kolor i doprawiając solą oraz pieprzem. 3) Kiełbasę kroimy w kostkę bądź w koła i podsmażamy na patelni. 4) Jajka rozbełtać i doprawić papryką słodką. 5) Ser zetrzeć na dużych oczkach.
Naczynie żaroodporne wysmarować niewielką ilością masła. Układamy warstwy: ziemniaki pokrojone w koła, cebulę i kiełbasę, posypujemy: bazylią, majerankiem i oregano oraz serem żółtym. Następnie znów ziemniaki, cebula, kiełbasa, przyprawy i całość zalewamy rozbełtanym jajkiem z papryką oraz posypujemy dużą ilością sera żółtego. Pieczemy w piekarniku pod przykrywką w temp. ok 180-200 C do momentu roztopienia się sera i dodatkowe 5-10 minut bez przykrywki aby górną warstwę sera zrumienić.