Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanki z mięsem i serem"
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 157
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 24
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 157
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 24
Składniki
Mięso posyp solą i pieprzem. Smaż 15 minut na oleju. Usmaż pieczarki. Przełóż mięso i pieczarki do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Bagietkę pokrój w plastry, skrop oliwą, posyp tymiankiem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Cebulę pokrój w piórka, podsmaż.
Bagietki układaj na mięsie. Posyp startym na tarce serem i podsmażoną cebulą. Piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut. Gotową zapiekankę dekoruj posiekaną natką pietruszki.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień