Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka jagnięce z musem malinowym"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 837
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 74
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 837
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 74
Składniki
Rozmrożone maliny zmiksuj z syropem z agawy. Żeberka pokrój na części z jedną kostką. Nagrzej piekarnik do 180 °C. Żeberka posól, popieprz i natrzyj rozmarynem i czosnkiem.
Rozgrzej masło klarowane na żeliwnej patelni (takiej, którą można wkładać do piekarnika). Obsmaż żeberka na średnim ogniu z każdej strony.
Wstaw żeberka wraz z patelnią do piekarnika i piecz przez 20 minuty. Wyjmij mięso z piekarnika, wyłóż na talerz i przykryj folią aluminiową, by nie wystygło.
Postaw patelnię z sosem po żeberkach na niedużym ogniu, dodaj zmiksowane maliny, ocet balsamiczny i musztardę. Zagotuj i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Żeberka podawaj z piure ziemniaczanym i niewielką ilością sosu malinowego.Źródło: Na żywo