Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w marynacie ze świeżych cytryn"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5146
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 201
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1821
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5146
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 201
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1821
Składniki
PORCJE PRZYGOT.: 15 min + marynowanie; PIECZ.: 30-40 min; PORCJA: 430 kcal, KOSZT: 4,50 zł
Żeberka opłucz, podziel.
Cytryny wyszoruj, sparz. Zetrzyj skórkę. 2 owoce przekrój, wyciśnij sok. Trzeci pokrój.
Koncentrat połącz z sokiem z cytryny i owocami, miodem, posiekaną cebulą, olejem, przyprawami. Posmaruj żeberka, wstaw do lodówki na godzinę.
Żeberka posyp skórką cytryny, piecz na natłuszczonym ruszcie 30-40 minut (odwracaj).Źródło: Świat kobiety