Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w winie z miętą i lubczykiem"
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 118
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 32
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 21
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 36
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4485
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 118
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 32
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 21
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 36
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4485
Składniki
Żeberka myję i osuszam. W rondlu rozgrzewam smalec, obsmażam żeberka z obu stron, dodaję posiekane czosnek i cebulę.
Po ok. 2 min wlewam wino, dodaję miód, przyprawy do smaku i suszone zioła. Dolewam rosół (lub wodę), duszę mięso ok. godz., w razie potrzeby dolewam wody.
Mięso jest gotowe, gdy odchodzi od kości. Podaję je z ziemniakami purée.
70 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie