Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie placków ziemniaczanych wraz z wędzoną makrelą smakuje fantastycznie. Jeśli do tej pory nie miałeś okazji skosztować tego dania, wypróbuj naszą propozycję. Przygotowując placuszki pamiętaj, aby zetrzeć je na tarce o bardzo drobnych oczkach lub zmiksować na gładką masę.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 168
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 904
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 168
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 904
Składniki
Makrelę obierz ze skóry i pozbądź się ości. Podziel na mniejsze części.
Ziemniaki oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce o malutkich oczkach.
Do masy dodaj mąkę pszenną, odrobinę soli i pieprz. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki nabieraj porcje ciasta i smaż z obu stron. Postaraj się, aby placuszki były wielkości i grubości amerykańskich naleśników.
Na talerzu ułóż wieżyczkę z 4 placków ziemniaczanych, pomiędzy nimi powkładaj porcje makreli. Wierzch ozdób przekrojonym na pół pomidorkiem koktajlowym.