Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczki z boczkiem"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4386
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 16
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 372
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 40
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4386
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 16
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 372
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 40
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Na każdym zrób poprzeczne nacięcia tak, aby nie przeciąć bulwy.
Ułóż je na blasze posmarowanej olejem. Ziemniaki skrop olejem, oprósz solą oraz ziołami. Piecz 60 min w temp. 180°C. W trakcie pieczenia nakryj je folią, aby się zbytnio nie przypiekły.
Po 45 minutach w nacięcia włóż paseczki boczku. Po 10 minutach połóż jeszcze kawałeczek sera. Piecz, aż się stopi.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie