Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 109
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1757
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4798
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 109
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1757
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4798
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować. Ostudzić. Podusić tłuczkiem do ziemniaków lub przepuścić przez praskę.
Cebulkę posiekać i podsmażyć na oleju razem z drobno pokrojonym boczkiem.
Ziemniaki i cebulkę z boczkiem wymieszać dodać ser, całe surowe jajko, sól i pieprz do smaku. Wymieszać ręką.
Formować placki wielkości kotletów mielonych, obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.
Podawać polane śmietaną.
SMACZNEGO : )