Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowy naleśnik"
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1450
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5067
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4900
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 179
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1450
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5067
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4900
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 179
Składniki
Jaja, mleko, wodę i mąkę wymieszaj na gładkie ciasto. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Oderwij listki z bazylii. Połowę rozłóż na posmarowanej blasze i wlej ciasto. Piecz w piekarniku w temp. 200 st. 15-20 min.
Posiekaj pozostałe liście bazylii: Czosnek obierz i posiekaj. l Wymieszaj bazylię, czosnek, orzeszki, parmezan i oliwę. Dopraw solą i pieprzem.
Rukolę umyj i osusz. Na upieczonym cieście rozłóż prosciutto i rukolę. Zwijaj w dość ciasny rulon (z szerokiej strony). Ostrym nożem pokrój w grube plastry. Podawaj z grillowanymi paprykami.
Czas przygotowania: 30 minut 500 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień