Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne zrazy, tradycyjny element kuchni niemieckiej lub śląskiej, są wykonywane z wołowiny. Dziś sięgamy po popularniejszy schab. Zrazy świetnie sprawdzą się na niedzielnym lub świątecznym obiedzie. Podawaj je z kaszą i kiszonym ogórkiem lub kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 93
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 93
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5697
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 93
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 93
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5697
Składniki
Rozbij mięso tłuczkiem, po czym natrzyj solą i pieprzem z dwóch stron. Obierz cebulę i pokrój w piórka, a ogórka w cienkie plasterki lub w słupki. Każdy kawałek mięsa posmaruj musztardą, ułóż na nim plasterek boczku, piórka cebuli i plasterek ogórka. Ciasno zawiń mięso w roladkę i zepnij wykałaczkami. Obtocz zrazy w mące, strzepnij nadmiar i obsmaż na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Do patelni dołóż 2 łyżki masła i zalej bulionem. Duś zrazy na wolnym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Następnie odlej trochę płynu do szklanki, połącz z mąką (aby nie było grudek) i ponownie wlej na patelnię. Pogotuj chwilę, aby sos zgęstniał. Zrazy są gotowe. Podawaj je wprost z patelni z ulubionymi dodatkami. Możesz posypać ulubioną zielniną.