Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki z bananami i orzechami. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia.
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 85
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 76
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 85
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 76
Składniki
Banany obrać i rozgnieść widelcem, przełożyć do miski. Dodać olej roślinny, mleko, jajko i wszystko wymieszać rózgą. Do drugiej miski wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz sodę. Orzechy posiekać. Wymieszane sypkie składniki wraz z ¾ ilością orzechów wsypać do miski z mokrymi składnikami i delikatnie oraz krótko wymieszać łyżką, tylko do pierwszego połączenia się składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 ich wysokości. Posypać odłożonymi orzechami. Babeczki piec ok. 30 min w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej. Po 5 minutach można wyjąć je z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.