Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zielone babeczki z rukoli i kokosu. Cudownie smakują na ciepło i zimno. Kto ma cierpliwość może babeczko posmarować gorzką czekoladą lub kwaskowym lukrem.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 829
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 110
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 63
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 829
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 110
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Świeże liście rukoli umyć, osuszyć, zmiksować z mlekiem, potem dodać ocet, olej i wymieszać na gładką masę. Dosypać suche składniki i wymieszać łyżką. Zieloną masę przełożyć do silikonowych foremkach do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175ºC. Piec około 25-30 minut, sprawdzając patyczkiem, czy jest suchy.