Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 29
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 364
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 155
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 142
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 29
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 364
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 155
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 142
Składniki
Otręby, płatki, rodzynki i żurawinę zalewam gorącym mlekiem i odstawiam na 15 minut do napęcznienia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam przez sito, dodaję sodę, cynamon, cukier puder i szczyptę soli. Wsypuję do płatków.
Obrane ze skórki owoce drobno kroję i szybko mieszam z masą. Na koniec dodaję jajka zmiksowane z olejem. Ciasto przekładam do foremek na muffinki i piekę około 25 minut w temperaturze 200oC.Źródło: Rewia