Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie czekolady i wiśni w syropie, możesz też dodać wiśni ze spirytusu o ile babki nie będą jadły dzieci , jest przepyszna.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Masło, czekoladę, cukier, wodę i kakao podgrzej do rozpuszczenia i zostaw do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodaj żółtka oraz mąkę przesianą z sodą, następnie ubitą pianę i wiśnie , delikatnie wymieszaj. Formę na babkę lub keksówkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przełóż ciasto i piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietaną.