Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pachnąca rumem. Z pewnością upiekę ją na Wielkanoc. Wykorzystałam białka z zamrażarki. Zbierałam je z różnych wypieków. Wystarczyło je rozmrozić i ubić mikserem.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
Białka ubić mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i ubijać nadal, aż cukier się rozpuści. Dodać aromat rumowy. Ciągle ubijać. Dodać po łyżce przesiane mąki, proszek do pieczenia i kakao. Na koniec wlać rozpuszczone, letnie masło. Wmieszać je do ciasta łopatką lub na małych obrotach miksera. Ciasto przelać do foremki z kominem. Foremka musi być dokładnie wysmarowana masłem i wysypana kaszką manną lub bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku w 175 st. C 45-50 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy babka już się upiekła Wyjąć z foremki po całkowitym wystudzeniu. Polać polewą z masła, cukru pudru i kakao.